U skladu sa zakonom

Sebija Izetbegović kažnjena sa 40 KM nakon što je parkirala na nogostupu u centru Sarajeva

30.09.2020.
u 16:37

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović kažnjena je sa 40 konvertibilnih maraka nakon što je svoje vozilo nepropisno parkirala na nogostupu u Titovoj ulici u centru Sarajeva.

Supruga prvog čovjeka Stranke demokratske akcije u ponedjeljak je otišla u kupovinu, pa je svoj skupocjeni Mercedes, umjesto na propisni parking koji od Titove ulice nije udaljen više od stotinjak metara, odlučila zaustaviti i ugasiti na jednoj od najprometnijih šetnica u gradu.

U Odjelu za odnose s javnošću Uprave policije za portal Klix.ba su potvrdili da je Izetbegović kažnjena "u skladu sa zakonom".

"Osobi inicijala S. I. policijski službenik je izdao prekršajni nalog zbog prekršaja nepropisnog parkiranja za koji je ona prihvatila odgovornost. Izrečena je novčana kazna u iznosu od 40 KM u skladu sa zakonom", kazali su iz policije.

Treba istaknuti da, ukoliko kaznu plati u roku od osam dana, ona će iznositi zapravo 20 KM, s obzirom na pravilo o oprostu 50 posto kazne koji važi za sve građane BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?