MLJAC!

Savršen za vikend: Isprobajte ovaj Nutella cheesecake za koji vam ne treba pećnica

03.06.2023.
u 08:25

Nutella cheesecake spaja najbolje iz oba svijeta – slatku čokoladu i osvježavajući sir.

Dolaze vam gosti za vikend, a vi ne znate što pripremati? Donosimo vam  recept za najukusniju kombinaciju za koju vam ne treba pećnica. Nutella cheesecake spaja najbolje iz oba svijeta – slatku čokoladu i osvježavajući sir. Ovaj kolač, The Cooking Foodia, savršen je desert za tople dane koji su pred nama, a vaši će gosti sigurno tražiti komad više.

Sastojci:

  • 280 grama čokoladnih keksi (može i običnih)
  • 100 grama maslaca
  • 300 grama krem sira
  • 85 grama šećera u prahu
  • 180 grama Nutelle
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica kakao praha
  • Za glazuru:
  • 30 grama vrhnja za šlag
  • 200 grama Nutelle

Upute:

1. Sameljite kekse dok ne dobijete smjesu sitnih komadića.
2. Otopite maslac i prelijte ga preko keksi. Još jednom sve zajedno sameljite.
3. Smjesu stavite u kalup za torte i utisnite žlicom ili prstima. Ostavite u frižideru dok pripremate kremu.
4. U posudu stavite krem sir i šećer u prahu te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
5. Dodajte Nutellu u smjesu i nastavite s miksanjem dok se sve ne sjedini.
6. U smjesu dodajte ekstrakt vanilije i prosijani kakao prah te opet miksajte.
7. Izvadite kalup iz frižidera te prelijte smjesu preko podloge od keksi. Vratite u frižider na najmanje 6 sati.
8. U zdjelu stavite 200 grama Nutelle.
9. Zagrijavajte na štednjaku vrhnje za šlag dok ne zakipi te ga zatim prelijte preko Nutelle. Pustite da odstoji 1-2 minute te umiješajte sve zajedno. Ostavite da se malo ohladi i prelijte preko ranije pripremljene torte.
10. Ostavite u hladnjaku 2 sata i poslužite. Uživajte!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?