sastanak

Šarović i Ivancov razgovarali o unapređenju suradnje BiH i Ruske Federacije

11.07.2019.
u 13:15

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović sastao se danas s veleposlanikom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petrom Ivancovim s kojim je razgovarao o otvorenim pitanjima i unapređenju suradnje dviju zemalja.

Bilo je riječi i o otvaranju ruskog tržišta za hranu životinjskog porijekla iz Bosne i Hercegovine.

- Vjerujem da smo dovoljno napredovali jer nam je Europska unija, koja zahtijeva visoke standarde već dozvolila izvoz većine vrsta hrane. Sistem za izvoz hrane životinjskog porijekla je dovoljno razvijen i očekujem otvaranje ruske granice za naše privrednike i u ovoj oblasti - istakao je Šarović.

Ivancov je pozdravio nedavno usvajanje Memoranduma o razumijevanju između Vlade Ruske Federacije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u oblasti ekonomske suradnje na tržištima trećih zemalja.

Takođe, na sastanku je razgovarano i o pristupanju Bosne i Hercegovine Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO) i pitanju kvalitete tečnih naftnih goriva čije regulisanje je važno za pregovore s ruskom stranom o pristupanju BiH toj organizaciji.

Ivancov je čestitao Šaroviću izbor za predsjednika SDS-a, ističući da će njegov izbor biti pozitivan korak za stranku, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i prometa BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije