NAKON ODLASKA VRSNIH liječnika

Sa KCUS-a preusmjeravaju pacijente za Tuzlu jer nema tko uraditi rutinsku operaciju?

18.10.2020.
u 19:58

Da je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu u potpunosti devalviran svjedoče svakodnevno brojni primjeri, piše Pressmedia.ba.

Jedan od njih je i stručno mišljenje sa Klinike za ortopediju i traumatologiju kojim je pacijent iz Sarajeva upućen u Tuzlu na operaciju.

Riječ je o ortopedskoj operaciji sportskih ozljeda koje su se na KCUS-u godinama unazad radile rutinski i po nekoliko stotina godišnje.

Ove operacije na KCUS-u radila su tri vrsna ljekara - Senad Maksić, Semin Bećirbegović i Hasan Tanović, od kojih su sva tri silom prilika bili prinuđeni napustiti Klinički centar.

Određeno razdoblje operacije ove vrste, nakon njihovog odlaska radile su kolege liječnici iz Slovenije, koji bi dolazili mjesečno na KCUS, a sada zbog koronavirusa, vjerojatno nisu u prilici doći, te ova najveća zdravstvena institucija u BiH pacijente prosljeđuje u Tuzlu.

U Tuzli ovu vrstu operacija radi samo jedan liječnik, koji ubrzo ostvaruje uvjete za mirovinu, pa će građani, sve su prilike, morati oputovati u inozemstvo ili tražiti operacije u privatnim ordinacijama.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?