RAT U UKRAJINI

Rusija negira da je ukrajinska vojska napravila proboj u Bahmut

12.05.2023.
u 11:42

Rusija je demantirala da su ukrajinske snage napravile proboj u krvavoj bitci za grad Bahmut, dok je Ujedinjeno Kraljevstvo postalo prva zemlja koja je isporučila Ukrajini krstareće rakete dugog dometa. 

Ukrajina je mjesecima tražila rakete dugog dometa od svojih zapadnih saveznika, ali je dobila samo oružje kraćeg dometa jer su saveznici strahovali da bi se naprednije oružje koristilo za udare na ciljeve unutar ruskog teritorija i daljnju eskalaciju sukoba.

Ministar obrane Ujedinjenog Kraljevstva Ben Wallace rekao je u četvrtak da će krstareće rakete Storm Shadow, koje imaju domet veći od 250 km u usporedbi s američkim HIMARS dometom od nekih 80 km, biti poslane u Ukrajinu.

Kremlj je prethodno priopćio da će britanska opskrba takvim projektilima zahtijevati "adekvatan odgovor naše vojske".

Rusko ministarstvo obrane u četvrtak je bilo prisiljeno demantovati izvještaje da su ukrajinske trupe napredovale u višemjesečnoj borbi za Bahmut, javlja Al Jazeera.

- Pojedinačne izjave na Telegramu o 'proboju' na nekoliko tačaka na prvoj liniji ne odgovaraju stvarnosti - navodi se u priopćenju  ministarstva.

Rusko ministarstvo obrane je u priopćenju dalje navodi da su moskovske snage odbile nekoliko ukrajinskih napada tijekom dana, dodajući da se bitka koja je u toku dogodila blizu Malinivke u istočnoj regiji Donjecka i da su u njoj sudjelovale i zračne snage i topništvo.

- Ruske snage nastavljaju oslobađati zapadne dijelove grada Bahmuta - dodaje se.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?