Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Rok za registraciju birača koji glasaju izvan BiH ističe 1. rujna

03. srpnja 2020. u 11:13 0 komentara 41 prikaza

U skladu s Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore 2020. godine, koji će se održati u nedjelju, 15. studenoga 2020. godine, rok za registraciju birača koji glasuju izvan BiH ističe 1. rujna 2020. godine u ponoć.

Oni državljani BiH koji su u inozemstvu, a koji su bili registrirani za glasovanje iz inozemstva na posljednjim izborima održanim 2018. godine, ukoliko ponovo žele biti registrirani da glasuju iz inozemstva moraju popuniti obrazac PRP2 i sa kopijom važećeg identifikacijskog dokumenta dostaviti u Središnje izborno povjerenstvo BiH.

Ostali državljani BiH koji žele glasovati iz inozemstva na predstojećim izborima popunjavaju obrazac PRP1 i uz prateću dokumentaciju dostavljaju Središnjem izbornom povjerenstvu BiH.

Prijavne obrasce PRP1 i PRP2 s uputstvom o načinu prijave i dostave birači mogu preuzeti na internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. Na ranijim izborima Središnje izborno povjerenstvo BiH je personalizirane obrasce PRP2 dostavljalo na adrese birača koji su na posljednjim izborima bili registrirani da glasuju izvan BiH. Zbog činjenice da nisu osigurana sredstva za provedbu izbora, pa samim tim nije bilo moguće ovaj put pravovremeno provesti nabavku usluge poštanske dostave obrazaca, birači mogu i ove obrasce preuzeti na internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva.

Osim preciznog pisanog uputstva, vodiča i obrazaca PRP1 i PRP2 na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH objavljen je i videospot o popuni i dostavi obrazaca PRP1 i PRP2.

Izradu navedenog spota je pomogla Misija OESS-a u BiH. To je samo jedan segment značajne podrške koju Misija OESS-a u BiH pruža Središnjem izbornom povjerenstvu BiH u organizaciji Lokalnih izbora 2020. godine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.