U nikad gorem stanju

Rezultati o mentalnom zdravlju mladih u pandemiji šokirali znanstvenike

koronavirus
29.11.2020.
u 08:31

Znanstvenici sa Sveučilišta u Bristolu proveli su istraživanje kako bi provjerili utjecaj pandemije na mlade ljude i rezultati su šokantni, s obzirom koliko mladi pate od mentalnih problema. Dobiveni rezultati objavljeni nedavno pokazali su da je broj osoba koje pate od anksioznosti i tjeskobe, u dobi od 27 do 29 godina porastao s 13 posto na 24. Iako su se kroz ovu godinu mjere ublažavale, znanstvenici tvrde da je anksioznost i dalje bila prisutna, pa očekuju da će potrajati i tijekom zime.

Uzeli su rezultate prijašnjih istraživanja pod nazivom 'Djeca 90-ih' i otkrili zabrinjavajuće rezultate - mladi danas pate od lošeg raspoloženja, napadaja panike, tjeskobe i anksioznosti - sve zbog pandemije i posljedica iste, prenosi CNN.

Provjerili su i kako se koji spol osjeća zbog trenutne situacije u svijetu, pa su otkrili da su žene, one s već postojećim zdravstvenim stanjima, one koje žive same, koje su bile u izolaciji ili imaju financijske probleme već u opasnosti zbog lošeg mentalnog zdravlja.

"Istraživanje nam je pokazalo da je u ovom trenutku potrebno zaštititi mentalno zdravlje ljudi. Posebno je važno naučiti lekcije iz prvog lockdowna, sada kada su mnogi već u drugom. Posebna pomoć treba ljudima koji žive sami", rekla je suvoditeljica istraživanja dr. Rebecca Pearson. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije