Probajte napraviti

Recept naših baka za savršenu rižu na mlijeku

31.03.2020.
u 11:04

Recept smo pronašli u kuharici staroj gotovo pola stoljeća, zbog čega je i način pripreme pomalo arhaičan. Upravo u tome i jest čar!
Prije 50-ak godina pretpostavljalo se kako su domaćice s iskustvom razvile poseban osjećaj za procjenu pa fokus nije bio na mjerama i temperaturi. Rižu na mlijeku trebaš kuhati na laganoj vatri i povremeno baciti oko da provjeriš je li upila mlijeko. Naravno, uz pokoji dodatak možeš je transformirati iz starinskog doručka u izvanrednu slasticu. U mlijeko možeš ubaciti štapić vanilije, cimet, rum, kavu pa čak i otopljenu čokoladu, a naknadno možeš umiješati suho voće, oraščiće, džem, voćne preljeve...

Sastojci: 

- 100 g riže 

- 750 ml mlijeka 

- 4 žlice šećera 

- Prstohvat soli 

Priprema: 

1. Kuhaj rižu u vodi tri minute, a zatim je ocijedi. 

2. U mlijeko dodaj prstohvat soli, stavi na vatru i pričekaj da zavrije, a onda dodaj rižu. 

3. Kuhaj na slaboj vatri dok riža ne upije mlijeko i nemoj miješati. 

4. U kuhanu rižu dodaj šećer i oprezno promiješaj vilicom kako bi zrna ostala cijela. 

Dobar tek!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?