SJEDNICA UEC-A U MOSTARU

"Razvoj biciklizma u BiH najviše vidljiv na primjeru Mostara"

25.05.2023.
u 21:12

Dužnosnici Upravnog odbora Europske biciklističke federacije (UEC) održali su sjednicu u Mostaru, domaćin im je bio Biciklistički savez Bosne i Hercegovine (BS BiH), a kroz dva radna dana vodili su se razgovori o europskom kalendaru natjecanja i ažuriranju natjecateljskih pravila, kao i o organizaciji velikih biciklističkih utrka u našoj zemlji.

"Nakon prošlogodišnjeg posjeta predsjednika UEC-a došli smo na ideju da organiziranjem sjednice Europske federacije u BiH podržimo razvoj biciklizma u našoj zemlji i rad Biciklističkog saveza BiH i rad njegovog Upravnog odbora", istaknuo je predsjednik BS BiH Toni Zorić, priopćeno je iz Biciklističkog saveza BiH.

Naglasio je kako je razvoj biciklizma u BiH vidljiv najviše na primjeru Mostara.

"Od okupljanja nekolicine entuzijasta 2005. godine do današnjih mnogih natjecanja, događaja, Hercegovina je prepoznata kao ciklo-turistička regija. Sam Biciklistički savez BiH prije samo dvije godine imao je dvadesetak klubova članica, a danas ih je već 44, stoga je i sama organizacija sjednice Upravnog odbora Europske biciklističke federacije samo slijed tog razvoja i svojevrsna potpora radu Saveza. Mora se naglasiti i kako je organizacija ove sjednice samo dio potpore UEC-a, posebice ako se zna kako Federacija pomaže i reprezentaciju BiH, te financira i trening kampove za naše sportaše", kazao je Zorić.

Najavljeni su i veliki biciklistički događaji u Bosni i Hercegovini.

"Naša je želja organizacija utrke kroz BiH po uzoru na ‘Tour of Croatia‘. Znamo kolika je to promocija Hrvatske, koliko je daleko odjeknula i koliko bi takva utrka značila BiH. Upravo ovih dana s predstavnicima Europske federacije razgovaramo intenzivno o organizaciji Europskog prvenstva u BiH. To je projekt koji bi nama značio i financijski, ali ponajviše kao promocija ovog sporta. Bilo bi veliko kada bi u našu zemlju došli sportaši iz 45 zemalja Europe", naglasio je Zorić. 

Radom u Mostaru zadovoljan je i predsjednik UEC-a Enrico Della Casa.

"Prije svega moram istaknuti kako smo počašćeni pozivom predsjednika Biciklističkog saveza BiH da ovaj sastanak održimo u Hercegovini, u Mostaru, radili smo na detaljima natjecateljskog kalendara i natjecateljskim pravilima. Iznimno smo zadovoljni i mjestom i rezultatima", naglasio je Della Casa.

Pored radne sjednice organiziran je i turistički obilazak prirodnih ljepota i znamenitosti BiH, kojim su gosti iz sedam zemalja ostali očarani i najavili svoj skoriji povratak s obiteljima, navodi se u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?