TEŠKE OPTUŽBE

Ravnatelj splitskog KBC-a o smrti Vladimira Matijanića: Pokrenuli smo postupak unutarnjeg nadzora

06.08.2022.
u 18:00

Za dio okolnosti koje se vezuju za rad naše bolnice već ranije smo pokrenuli postupak unutarnjeg nadzora i obavili razgovore s osobljem, naveo je.

Ravnatelj KBC Split Julije Meštrović poslao je priopćenje u kojem se očitovao o smrti Vladimira Matijanića nakon teških optužbi partnerice preminulog novinara o propustima zdravstvenog sustava.  

Priopćenje prenosimo u cijelosti.
“U ime Kliničkog bolničkog centra Split izražavam žaljenje zbog smrti gospodina Vladimira  Matijanića i duboku sućut obitelji. Po nalogu ministra zdravstva obavljaju se radnje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica oko postupanja prilikom pružanja medicinske pomoći gospodinu Matijaniću u Zavodu za hitnu medicinu, pa tako i u KBC-u Split kojem sam na čelu. Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva obavlja uvide u dokumentaciju i razgovore sa svim osobama u zdravstvenim ustanovama koje su bile uključene u ovaj događaj. Za dio okolnosti koje se vezuju za rad naše bolnice već ranije smo pokrenuli postupak unutarnjeg nadzora i obavili razgovore s osobljem. U stalnom smo kontaktu s ministrom zdravstva te ćemo zajedno uskoro predstaviti izvješća koja će utvrditi jesu li poduzimane radnje od strane svih ustanova bile u skladu s propisanim procedurama za pružanje odgovarajuće medicinske pomoći pacijentu. O svim nalazima bit ćete pravodobno obaviješteni”, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje ravnatelj KBC-a Split.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije