SARAJEVO

Radni posjet FUP-u od strane delegacije Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva u BiH

23.05.2022.
u 15:33

Federalnu upravu policije posjetila je delegacija Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva u BiH, u čijem sastavu su bili pripadnici Okružne metropolitanske policije Londona i to eksperti i voditelji iz polja biometrijskih podataka i borbe protiv terorizma, kao i voditelj projekata za dobro upravljanje i reformu Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva u BiH.

Ovaj posjet je upriličen s ciljem stjecanja opće slike o uporabi biometrijskih podataka, gdje su predstavljeni raspoloživi kapaciteti kada su u pitanju forenzičke baze podataka obadvije zemlje, te razmjena navedenih podataka, a sve u svrhu učinkovite borbe protiv terorizma i drugih oblika kriminala.

Predstavnici Federalne uprave policije su prije svega iskazali dobrodošlicu i zahvalnost na svim mogućnostima koje je Ujedinjeno Kraljevstvo, odnosno Veleposlanstvo Velike Britanije u Bosni i Hercegovini do sada pružalo policijskim agencijama u BiH pa tako i Federalnoj upravi policije, kroz implementaciju različitih projekata, a što je u određenoj mjeri utjecalo na unaprjeđenje i razvoj kapaciteta ove policijske agencije u pogledu materijalno-tehničkog opremanja i edukacije policijskih službenka u smislu efikasnijeg praćenja i borbe sa najnovim trendovima i suvremenim tehnologijama koje koriste kriminalne grupe i pojedinci u vršenju krivičnih djela.

U konačnici razgovarano je i o načinima budućeg djelovanja i međusobne suradnje između Federalne uprave policije i Ujedinjenog Kraljevstva u BiH, kroz eventualno potpisivanje Sporazuma o suradnji kada je u pitanju razmjena biometrijskih podataka, što bi bilo od izuzetnog značaja u borbi protiv terorizma i drugih vidova teškog kriminaliteta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?