Varhelyi za BHRT

Radi se na tome da BiH dobije status kandidata u prosincu

29.11.2022.
u 16:51

Bosna i Hercegovina više nema vremena za gubljenje i još uvijek se radi na tome da zaista i dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU) na sjednici evropskog Vijeća u prosincu. Nadam se da će zemlje članice EU prihvatiti taj prijedlog, ali i da ćemo čuti pozitivne vijesti iz Bosne i Hercegovine o urađenom poslu i ispunjenim uslovima, izjavio je komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelyi u intervjuu za BHRT. 


Naglasio je kako je tijekom posjete razgovarao sa liderima političkih stranaka u Bosni i Hercegovini i, na osnovu viđenog, očekuje uskoro formiranje vlasti, ali i usvajanje zakona o sudovima te kontakt tačke za EUROPOL. 


Komesar Varhelyi odbacio je tvrdnje da su, umjesto institucija države Bosne i Hercegovine, partneri EU u BiH lideri HDZ-a i SNSD-a Dragan Čović i Milorad Dodik i naglasio da se sa svima treba razgovarati.


Kompletan intervju sa Oliverom Varhelyijem, koji je vodila novinarka BHRT-a Ivana Crnogorac, možete pogledati u 18.30 sati, odmah nakon Dnevnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?