RUŽNA NAVIKA

'Pušim preko 20 godina i nikako ne mogu prestati. Što da radim?'

16.06.2019.
u 20:45

Ovisnost o cigaretama je tako jako izražena da nadjačava i ovisnost o heroinu

Već godinama neprestano pušim i nikako se ne mogu riješiti te ružne navike. Pušim od svoje petnaeste, a sada mi je 38. Zapalim barem 20 cigareta dnevno i svjestan sam da je to previše. Želim smanjiti, ali nikako mi ne polazi za rukom - požalio se muškarac poznatoj terapeutkinji Deidre na portalu The Sun.  

- Volio bih da nikada nisam započeo, ali svi su moji prijatelji onda pušili, pa tako i ja. Ispočetka mi se nije sviđalo, ali sam i dalje nastavio. Pokušao sam prestati, ali sam shvatio da se jednostavno ne mogu zaustaviti. Uživam u cigaretama previše, primjerice uz jutarnju kavu ili poslije jela. Kako da si pomognem? - zapisao se očajni muškarac. 

- Pušenje je i u malim količinama izrazito nezdravo za vas, a pogotovo u tolikim količinama. Ovisnost o cigaretama je tako jako izražena da nadjačava i ovisnost o heroinu. Pokušajte postepeno smanjivati, te srežite na nekoliko cigareta dnevno, dok ne dođete na jednu ili dvije, pa nijednu - odgovara Deidre. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?