Pušači dobivaju dodatni tjedan odmora zbog pauze za cigarete

01.06.2023.
u 08:11

Pušači dobivaju dodatnih tjedan dana godišnjeg odmora kao rezultat pauza za cigarete, pokazalo je istraživanje.

Nevjerojatnih 52 posto pušača napušta radni stol nekoliko puta dnevno kako bi pušili, prema brojkama britanskog zavoda za statistiku.

Iako 20 minuta dnevno u prostoru za pušače možda ne zvuči kao velika stvar, to čini gotovo 40 sati godišnje – što znači da u biti dobivaju dodatnih šest slobodnih dana.

To se dogodilo nakon što je zaposlenica nepušačica rekla da je preuzela na sebe da uzima iste pauze kao i njezini kolege pušači.

U viralnom videu na TikToku, Sid (@poorandhungri) je rekla da je jednom upala u nevolju zbog odmora, ali vjeruje da je imala pravo na to. 

“Osoba koja je sjedila do mene bila je pušač i imala je pravo na X pauza, ali kao nepušač nisam dobila pauzu ili nisam mogla otići ranije”, objasnila je Sid.

“Svaki put kad bi kolege pušači otišli na pauzu, i ja bih izašla van.”

Njezin viralni video preplavili su komentari drugih korisnika Tik Toka koji su se složili s njezinom izjavom, prenosi Indy100 .

“Kada sam radio u pizzeriji, zvali smo ih ‘pauze za zrak’. Sve su pauze potrebne”, našalio se jedan, dok je jedan vlasnik tvrtke rekao da su “nepušačima dali voćnu pauzu”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?