Hrvatski narodni sabor

Puna potpora ministru Bevandi na inzistiranju poštivanja zakonitosti u odlukama o aranžmanu s MMF-om

10.04.2020.
u 16:12

Hrvatski narodni sabor oglasio se priopćenjem za javnost oko rada Fiskalnog vijeća BiH i potvrđivanja sporazuma sa MMF-om. Priopćenje prenosimo u cijelosti

Hrvatski narodni sabor oštro osuđuje nastup Stranke demokratske akcije i predsjednika Vlade Federacije BiH Fadila Novalića, koji stvara dodatne i nepotrebene pukotine u ionako poljuljano partnerstvo na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini. 
Smatramo nepotrebim iznošenje čistih provokacija, spinova, kao i etiketiranje hrvatskih političkih predstavika za propast aranžmana s MMF-om.
Hrvatski narodni sabor daje punu potporu zamjeniku predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministru financija i riznice Vjekoslavu Bevandi na inzistiranju poštivanja zakonitosti i nedopuštanja vaninstitucionalnog djelovanja pojednicima, pa ni strankama.
Upozoravamo, Fiskalo vijeće Bosne i Hercegovine je tijelo uspostavljeno zakonom, te po tome zakonu mora funkcionirati i donositi odluke.
Napominjemo stoga, bošnjačke političke predstavnike, a infomiramo ukupnu javnost u Bosni i Hercegovini, kako Fiskalno vijeće BiH odlučuje o arnžmanima s MMF-om, na čiju se sjednicu gospdin Novalić nije udostojao doći. 
Sjednica Fiskalnog vijeća služi tomu da se politički predstavnici izjasne o novom tekstu i novom iznosu zaduženja, a radi se o kreditinim sredstvima, za što očito gospodin Novalić ili njegova stranka, nisu spremni preuzeti odgovornost.
Hrvatski dužnosnici izabrani u tijela vlasti, su spremni raditi uz konkretne prijedloge, mjere i aktivnosti, kao i odgovoriti svim zadaćama u skladu s Ustavom i nadležnostima koje propisuje Ustav i u skladu s zakonskim procedurama, bez obzira o kojoj se razini vlasti govorilo. 
Pozivamo bošnjačke političke predstavnike, da prihvate zakonsko djelovanje i doprinesu zajedničkom prevladavanju krize koja je pogodila sve u Bosni i Hercegovini, stoji u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?