uspori

Pun kufer vam je svega? Ove aktivnosti mogu vam pomoći

shutterstock
20.09.2021.
u 07:43

Osjećaj da nam je dosta svega nastaje jer ne uzimamo dovoljno vremena za sebe. Vježbanje je vjerojatno najbolji način na koji možemo osigurati zdravo mentalno i fizičko zdravlje

Postoje dani kad smo jednostavno izmoždeni od svega i treba nam odmor. Bilo to od posla, života ili nečeg trećeg, naš mozak više ne može funkcionirati. Pate naši odnosi s kolegama na poslu, bliskim ljudima u obitelji, partnerom i djecom, ali i odnosi sa samim sobom. Simptome emocionalnog stresa počinjemo osjećati i kroz tjelesne promjene. Nekima se te promjene izražavaju kroz tjelesnu težinu, nekima čestim glavoboljama, a nekima malaksalošću. Rezultat je isti - nismo dobro. 

I uistinu ne treba kuditi naše stanje, trebamo kritizirati sebe jer ništa nismo učinili kako bismo spriječili "breakdown". U tekstu pročitajte rješenja za trenutke u kojima vas snađu takva stanja i kad vam je pun kufer svega, piše 24sata.hr

Vježbajte

Osjećaj da nam je dosta svega nastaje jer ne uzimamo dovoljno vremena za sebe. Vježbanje je vjerojatno najbolji način na koji možemo osigurati zdravo mentalno i fizičko zdravlje. Počnite vježbati jer ono oslobađa dopamin, hormon zaslužan za zadovoljstvo i uzbuđenje. Vježbanje vam također može dati osjećaj kontrole, koji gubimo kad pomislimo da nam treba odmor. Ono ne mora biti iznimno naporno. Već obična duža šetnja, džogiranje ili bavljenje sportom koji volite može učiniti da vaš stres postane podnošljiviji ili da se čak umanji. 

Čitajte

Možete čitati bilo što - krimić, publicistiku, samopomoć, romantiku ili nešto sasvim suprotno. Što god vam je drago srcu. Čitanjem otvaramo vrata u potpuno novi svijet - svijet mašte ili svijet promišljanja. Kad nam treba odmora, najbolje je dati našim misaonim procesima pauzu. Čitanje može biti iznimno učinkovit način pozitivne promjene vas i vašeg razmišljanja. Kad ste beznadni i mentalno iscrpljeni, odvojite malo vremena kako biste učinili nešto pozitivno za sebe. Ulazak u drugi svijet na neko vrijeme može pomoći da se vratite na pravi put, može vas potaknuti na razmišljanje o problemima, ali i može dovesti do rješenja.

Pronađite novi hobi

Osjećaj da nam je pun kufer svega također je rezultat iznimno monotonog života. Zapitajte se kad ste zadnji put učinili nešto drugačije u svojoj svakodnevici. Koliko dugo želite naučiti nešto što vam se čini zanimljivim, ali nikako da počnete? Slikanje, kuhanje, heklanje, izrađivanje namještaja, vrtlarstvo... Pronađite novi hobi i uložite u njega svoju energiju. Posvetite od jedan do dva sata u danu da radite ili naučite nešto. Prijavite se za online tečaj o novom softveru ili možda učite neki jezik. 

Putujte

Putovanja su sjajan način da se riješite stresa i napetosti. Naš je um toliko preplavljen da nam je potrebno maknuti se od svega. Nije važno je li vaše putovanje iznimno udaljeno ili tek koji kilometar od vaše okoline. Putovanje može biti kraći izlet na bazene, odlazak u wellness ili bilo kakav bijeg za vikend u obližnji hotel. Zato sljedeći put kad osjetite da ste mentalno iscrpljeni, razmislite o tome da se malo odmaknete od rutine. To može biti i kratko jer vam čak i jedno poslijepodne udaljeno od uobičajenog života može pomoći.

Opustite se 

Saznati zbog čega se osobno osjećate dobro jedan je od načina ostvarenja sretnog i ispunjenog života. Oslobodite svoju individualnost, ali i imajte strpljenja sa svojim slabostima. Mnogi prezaposleni ljudi, koji žive užurbano, odvajaju vrijeme za wellness i spa kako bi dostigli balans u svom tjednu. Spakirajte se i otputujte u Terme Tuhelj. Daleko od svega, a opet tako blizu. Ova je destinacija idealna za kratak "break" od svakodnevice i natrpanog života. Dovoljan je samo vikend bez stresa i obveza kako biste napunili baterije i preporođeni krenuli u novi radni tjedan. Nekad su najjednostavnija rješenja najbolja, a udobnost soba hotela Well garancija je da će REM faza sna, ona u kojoj se najbolje odmarate, trajati dugo. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije