“prva mačka”

Prva mačka Sjedinjenih Država: Bidenovi udomili domišljatu Willow

29.01.2022.
u 12:15

Dvogodišnja maca osvojila je srce američke Prve dame Jill Biden kada je prekinula njezin govor na jednom predizbornom skupu, a njezina vlasnica u petak je obznanila da je u Bijelu kuću došla Willow.

“Ovo je Willow”, napisala je na Twitteru Jill Biden objavivši nekoliko fotografija četveronožne ljubimice ukrašenih ružičastim srcima. Willow je dobila ime po njezinu rodnom gradu Willow Groveu u Pennsylvaniji.

Na fotografijama se Willow, tigrasta mačka sivo-bijele dlake, s dugim brkovima i krupnim zelenim očima, ispružila na prozorskoj dasci i ponosno šeta hodnicima Bijele kuće.

Tiskovna služba Prve dame rekla je da je “prva mačka” ostavila snažan dojam na Jill Biden kada je skočila na pozornicu i prekinula govor koji je držala u Pennsylvaniji, u predizbornoj kampanji Joea Bidena 2020.

Sveučilišna profesorica i mačka koja je došla s farme, odmah su se sprijateljile, uz blagoslov vlasnika farme, dodala je Bijela kuća.

Maca se “smjestila u Bijeloj kući sa svojim najdražim igračkama i ‘oblizekima’ u golemom prostoru koji još treba istražiti”, rekao je glasnogovornik Jill Biden.

No za sada se ništa ne zna o tome kako je Willow dočekao “prvi pas”, mladi njemački ovčar Commander, koji već tjednima skakuće po travnjacima u Pennsylvania Avenue 1600 u Washingtonu.

Nastavljajući dugu predsjedničku tradiciju koju su prekinuli Trumpovi, koji nisu imali kućnog ljubimca, Bidenovi su u Bijeloj kući uvijek imali psa, i to njemačkog ovčara.

Predsjednička obitelj je prije Commandera imala Champa, koji je lani uginuo u poodmakloj dobi i Majora, kojeg su vratili na selo jer se nije mogao priviknuti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije