Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Pronađeno osam migrantskih obitelji u devastiranoj kući u Velikoj Kladuši

23. travnja 2021. u 16:24 0 komentara 163 prikaza

Provodeći pojačane operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka stranaca na području Unsko-sanske županije, Inspektori Službe za poslove sa strancima, u suradnji sa pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije su pronašli ukupno 32 migranta u napuštenoj devastiranoj kući u naselju Stari Grad, u Velikoj Kladuši.

S obzirom da su navedene osobe nelegalno boravile u napuštenom objektu, Služba za poslove sa strancima je u suradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) koordinirala niz aktivnosti na njihovom izmiještanju sa navedenog lokaliteta, te zbrinjavanju u privremeni prihvatni centar Sedra koji je predviđen za smještaj ranjivih kategorija migranata.

Riječ je o osam migrantskih obitelji sa ukupno 15 maloljetne djece. Svi migranti su zbrinuti, uz neophodnu medicinsku zaštitu, te im je u skladu sa epidemiološkim mjerama za sprječavanje širenja koronavirusa, osiguran odgovarajući smještaj.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.