Bivši profesionalni rukometaš iz Tuzle Sead Mulić u akciji humanosti

Prodaje kolekciju dresova za kupnju dječjeg respiratora

24.06.2022.
u 19:45

Tuzlak Sead Mulić, koji se gotovo dva desetljeća profesionalno bavio rukometom, danas je kolekcionar dresova, a sportska poznanstva pomogla su mu kreirati bogatu kolekciju, javlja N1. Mulić se odlučio sve dresove staviti na dražbu i pomoći djeci u Klinici za dječje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Spontano do ideje

Mulić je trenutačno zaposlenik Agencije za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine, a nekada je obnašao dužnost sportskog direktora Rukometnoga kluba Sloboda Solana. Prije toga 18 godina bio je, kao što je već kazano, profesionalni rukometaš.

Kaže kako se sasvim spontano odlučio krenuti u humanu akciju, i to u razgovoru sa suprugom.

- Prije mjesec dana kontaktirao sam prijatelja, bosanskohercegovačkoga reprezentativca Vladana Danilovića i zamolio ga da mi daruje dres reprezentacije Bosne i Hercegovine iz Lige nacija. Kada je dres stigao, supruga me je pitala što ću više s tim dresovima. Rekao sam joj da mi sugerira što ona misli, što bi trebalo. Onda mi je predložila da organiziram dražbu i sva prikupljena sredstva doniram djeci koja su u Klinici za dječje bolesti. Budući da nas dvoje godinama živimo i radimo u Tuzli, logičan izbor bio je Univerzitetski klinički centar Tuzla. Dječji mobilni respirator detektiran je trenutačno kao nužan uređaj - kaže Mulić.

Mulić je, kako navodi N1, pozvao pedesetak sportaša, trenera i prijatelja koji su bez okolišanja podržali njegov projekt.

- Bio sam oduševljen jer su svi podržali moju ideju. Prikupio sam 80 dresova i još 20 ih čekam da stignu - navodi Mulić.

Dražbu dresova ovaj Tuzlak obavljat će u četiri faze jer, kako kaže, želi napraviti dobru organizaciju i promociju te prikupiti što više novčanih sredstava.

- Prva faza bit će aukcijska večera, gdje bi bio određeni broj dresova. Druga faza je dražba na Facebook profilu, gdje će biti najveći broj dresova.

Priprema se i utakmica

To radim kako bi ova priča došla do što većeg broja osoba i kako bi pristiglo što više ponuda. Treći dio su donacije privatnika, javnih institucija i osoba koje mogu podržati ovaj projekt. I posljednji dio je humanitarna utakmica o kojoj ne mogu više reći jer su pregovori u tijeku - kazao je Mulić za N1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?