Naslovnica Vijesti

Prodaja zgrade Veleposlanstva bivše SFRJ u Bonnu

26. travnja 2019. u 12:47 0 komentara 31 prikaza

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na telefonskoj sjednici, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, donijelo je Odluku o odobravanju zajedničke prodaje zgrade Veleposlanstva bivše SFRJ u Bonnu, nakon što je upoznato s Informacijom o njenoj prodaji i Nacrtom kupoprodajnog ugovora.

Za objekt Veleposlanstva na adresi Schlossallee 5, 53179 Bonn – Mehlem, Savezna Republika Njemačka, nije zainteresirana nijedna od država sukcesora.

Ovaj objekt će biti prodan za 3.750.000 eura, a Bosna i Hercegovina, u skladu sa Sporazumom o pitanjima sukcesije, prihodovat će 15 posto ukupnog iznosa, odnosno oko 562,5 tisuća eura.

Također, Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, dalo je pojedinačne suglasnosti za organiziranje glasanja državljana Republike Hrvatske i Republike Bugarske u BiH. Glasovanje će biti održano 26. svibnja 2019. godine, a povodom održavanja izbora za članove Europskog parlamenta, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.