EKSPLOZIVNI INTERVJU

Princ Harry opet sablaznio kraljevski dvor: ‘Okrutno, bijedno, vulgarno! Što je sljedeće?!‘

15.05.2021.
u 18:20

Osim što je Harry u intervjuu iznosio vrlo intimne detalje, kraljevski izvori sugeriraju da je obitelj razočarana vulgarnim jezikom

Stariji članovi kraljevske obitelji ostali su zbunjeni zbog 'bijednog manjka suosjećanja' nakon zadnjeg intervjua princa Harryja, u kojemu je govorio o roditeljskim kompetencijama svog oca, princa Charlesa, piše The Telegraph.

Uznemireni su nakon sugestije princa Harryja da su ga iznevjerili ne samo vlastiti otac, nego i kraljica Elizabeta i pokojni princ Philip.

Neimenovani visoki dužnosnik kraljevske obitelji rekao je da je 'nepotrebno okrutno bacati druge ljude po autobus' dok govoriš stavove o psihičkom zdravlju.

- Čini se da paru jako nedostaje suosjećanje kada je u pitanju vlastita obitelj. Nisu spominjali samo princa od Walesa, nego i kraljicu i vojvodu od Edinburgha. Takav istup princa Harryja dočekan je s nevjericom, rekao je jedan kraljevski izvor.

Osobito je bilo čuđenja zbog implicitne kritike princa Harryja prema baki i djedu, i to samo mjesec dana nakon smrti vojvode od Edinburgha.

Osim što je princ Harry u intervjuu iznosio vrlo intimne trenutke, kraljevski izvori sugeriraju da je obitelj razočarana vulgarnim jezikom koji je koristio tijekom 90-minutnog intervjua.

Podsjetimo, princ Harry gostovao je u popularnom podcastu Armchair Expert čiji je voditelj hollywoodski glumac Dax Shepard. Život u kraljevskoj obitelji nazvao je kombinacijom Truman showa i života u zoološkom vrtu. Priznao je kako je osjećao da se nikada nije uklopio u kraljevsku obitelj te se često osjećao bespomoćno. U intervjuu je Harry spomenuo i oca, princa Charlesa, rekavši da je 'patio' zbog odgojnih metoda princa Philipa i kraljice Elizabete. Rekao je da se princ od Walesa ponašao prema njemu onako kako su se odnosili prema njemu, nazivajući to 'genetskom boli'.

The Telegraph piše kako su Harryjeve najnovije izjave naišle na nerazumijevanje u Buckinghamskoj i Kensingtonskoj palači te u obitelji Camille i princa Charlesa, ali i da će dodatno narušiti ionako loše odnose.

Princ Charles (72) bio je duboko ožalošćen nakon intervjua što su ga Harry i Meghan, vojvotkinja od Sussexa, dali Oprah Winfrey, a najnoviji istup jasno pokazuje da nije došlo do zatopljavanja odnosa.

Iako postoji iskrena želja da se obnove odnosi sa Sussexovima, pomoćnici ističu da je nemoguće obnoviti veze, ako netko stalno potkopava napore.

Princ Charles, koji je u petak u Walesu imao niz javnih obaveza, ignorirao je pitanja novinara o istupima princa Harryja. Ipak, stariji članovi kraljevske obitelji privatno se pitaju što je sljedeće, opisujući intervjuu kao posljednji u nizu gorkih optužbi.

Telegraph ističe kako se nameće pitanje zbog čega par nastavlja u javnosti koristiti titulu vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, koje im je dodijelila kraljica.

U intervjuu je princ Harry otkrio da osjeća dublju povezanost s emocionalno slobodnim ljudima koji su izvan sustava, a s kojima je surađivao u Africi, Australiji, Kanadi i na Novom Zeland,u nego s onima unutar palače.

- Ako Harry smatra da nije drugačiji od bilo kog drugog, zašto i dalje koristi kraljevsku titulu, zapitao se dužnosnik u kraljevskoj obitelji.

Izražena je zabrinutost da je par nesvjestan činjenice da se fokusiraju na vlastite probleme i patnje dok su milijuni drugih izgubili posao i svoje voljene uslijed pandemije. Takvu primjedbu vojvoda je tijekom intervjua pokušao objasniti rekavši da svoje istupe ne smatra jadikovanjem, nego dijeljenjem vlastitih iskustava i patnji jer zna da će tako pozitivno utjecati na živote drugih.

Kraljevska obitelj stoga s nestrpljenjem i zebnjom iščekuje premijeru dokumentarne serije 'The Me You Can’t See' o psihičkom zdravlju, koju su zajedno producirali Oprah Winfrey i princ Harry, a premijeru će imati 21. svibnja. U njoj će Harry, zajedno s još nekoliko poznatih ličnosti, govoriti o vlastitom odrastanju, roditeljstvu i razbijanju kruga boli.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?