SIP usvojio odluku

Prilikom popune Doma naroda FBiH koristit će se popis iz 2013. godine

18.12.2018.
u 11:37

Središnje izborno povjeranstvo BiH na današnjoj sjednici usvojilo je odluku o načinu popune Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Prilikom popune Doma naroda Parlamenta Federacije BiH koristit će se popis iz 2013. i princip 1/1/1 koji znači da će u Domu naroda Parlamenta FBiH biti najmanje jedan Bošnjak, jedan Srbin i jedan Hrvat iz svake županije ukoliko su izabrani, piše Klix.ba. 

Za ovaj prijedlog glasovalo je 5 članova SIP-a, dok je dvoje bilo protiv. To su bili Suad Arnautović i Ahmet Šantić.

SIP BIH potvrdilo je rezultate predsjedničkih i parlamentarnih izbora 6. studenoga 2018. godine nakon čega su počeli teći rokovi za sazivanje sjednica novoizabranih saziva zakonodavnih tijela Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Federacije BiH i županija, što znači da je 6. prosinca 2018. godine bio zakonski rok do kojeg su morali biti izabrani izaslanici u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Bez Doma naroda Parlamenta Federacije nije moguće popuniti ni Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH s obzirom na to da državne izaslanike biraju federalni izaslanici. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?