BRUTALNI NAPAD

Pretukli tri osobe: Policija potvrdila da su napadači s Platka dobili samo prekršajne prijave

01.02.2023.
u 12:40

Brutalni napad na Platku konačno je komentirala i nadležna policijska postaja primorsko- goranska čiji su pripadnici izašli na teren te priveli trojicu napadača. U priopćenju navode kako se radi o trojici hrvatskih državljana, od kojih su dvojica starosti 21 godine, te jedan starosti 22 godine. Kriminalistička istraga je u tijeku, a nadležnom općinskom sudu podneseni su optužni prijedlozi iz odredbe Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka provode kriminalističko istraživanje vezano za narušavanje javnog reda i mira tučnjavom koja se dogodila u nedjelju, 29. siječnja u večernjim satima na izletištu/skijalištu Platak kod Rijeke. Prema dosad utvrđenom, tučnjava između više osoba dogodila se oko 20 sati na skijaškoj stazi, navodi čpolicija u priopćenju. Naime, incident s napadom dogodio se zbog kretanja automobila po stazi.Kako potvrđuju iz policije 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi uslijed čega je vozilo propalo u snijeg. Nakon toga je zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze. No ovaj nije mogao to učiniti. Nakon toga 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno, a potom i fizički sukobio. U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe, a pri tom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka.
 
Tijekom dosadašnjeg istraživanja, policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, od kojih dvojica starosti 21, a treći starosti 22 godine, počinila prekršaj iz čl. 6. naročito drsko i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, i protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu. O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje.
 
Kriminalističko istraživanje se nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će biti  podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja, priopćili su iz policije. 

Komentara 1

MA
mate45
18:40 01.02.2023.

Po ponašanju prepostavljam da su guzonjini sinovi

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije