Preminuo legendarni napadač Hajduka

19.03.2023.
u 13:22

U nedjelju ujutro, bivši nogometaš, trener, sportski direktor i voditelj Hajdukove nogometne škole - Petar Nadoveza - preminuo je u 81. godina života od teške bolesti, piše SK.

Nadoveza je rođen u Šibeniku 1942., a u redove ‘Bilih’ stigao je tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća. Bio je napadač te reprezentativac Jugoslavije. U dresu Hajduka odigrao je 460 utakmica i postigao 269 golova.

“Iz hajdučke karijere volio se sjetiti osvajanja prvog kupa Jugoslavije 1967. godine. Kao što je poznato nikada prije bijeli nisu bili kup pobjednici. Hajduk je u finalu u Splitu pobijedio Sarajevo 2:1 golovima Ferića i Obradova. Također je volio istaknuti i šampionsku godinu Hajduka u sezoni 1970./71. kada je Hajduk poslije šesnaest sušnih godina postao prvak Jugoslavije u nogometu. Naglašava da je naslov prvaka 1971. godine nešto najljepše što mu se dogodilo u nogometnoj karijeri. Cijeli je Split dočekao Hajduk na Rivi. More je bilo narančaste boje od dimnih kutija, raketa i petardi. Nogometaši su na rukama navijača preneseni na Stari plac. To se ne doživljava dva puta u životu. A, tek ona drama u Beogradu protiv Partizana, prisjećao se uzbuđenja kad je Hajduk gubio 3:0 i okrenuo rezultat u svoju korist 4:3. Nadoveza je na toj povijesnoj utakmici postigao dva gola”, prisjećaju se na službenoj stranici Hajduka.

Nadoveza je bio nekoliko puta najbolji strijelac prvenstva Jugoslavije, a kao trener je sa Splićanima osvojio kup Hrvatske 2000. godine dok je kasnije obnašao funkcije savjetnika glavnog trenera te sportskog direktora u klubu s Poljuda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?