U 68 GODINI

Preminuo je legendarni hrvatski novinar i urednik Denis Kuljiš

Davor Javorović/Pixsell
18.08.2019.
u 09:55

Od posljedica kratke i teške bolesti jutros je preminuo Denis Kuljiš

Umro je Denis Kuljiš. Jedan od najvažnijih novinskih urednika od osamostaljenja Hrvatske preminuo je danas u Kliničkom bolničkom centru Sestara Milosrdnica od posljedica kratke i teške bolesti. 

Kuljiš je u svojoj iznmno bogatoj karijeri osnova dva najutjecajnija hrvatska politička tjednika, Globus i Nacional, bio i urednikom hrvatskog izdanja Playboyja, jedno vrijeme bio i kolumnistom Večernjeg lista.

Kako već stoji u službenom njegovom životopisu, redovito je pisao u novinama od 1972. godine, u Poletu se zaposlio 1979. godine, 1980. u Vjesniku. U 80-tom godinama bio je urednikom onda visokotiražnih i utjecajnih magazina poput Starta, Danasa i Studija. Iz Globusa i njegova izdavača Media Pressa osnovanog 1989. godine nastat će kroz vrlo kratko vrijeme Europapress Holding, najveća novinska izdavačka kuća u zemlji tog vremena koja pokreće tjednke Gloria i OK! Slijedi odlazak iz EPH te pokretanja tjednika Nacional kojega je čelni čovjek dvije godine. 

Nakon Nacionala slijedi niz projekata za velike hrvatske izdavače. Izdao je i nekoliko vrlo prodavanih knjiga poput Majmuni, gangsteri i heroji i nastavka, Dva pamfleta protiv Tuđmana. Smrt ga je zatekla na njegovom projektu Žurnalisti gdje se i dalje bavi društvenim i političkim temama na sebi svojstven, intrigantan i promućuran način kako je već radio cijele karijere. Bio je i pred izdavanjem nove intrigantne knjige o Titu koja govori o do sada nepoznatim detaljima koji opisuju utjecaj jugoslavenskog lidera čak i na krizu oko Sueskog kanala. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije