Sjednica Upravnog vijeća

Premija osiguranja u HNŽ-u za 2023. godinu ostaje 20 KM

23.09.2022.
u 18:45

Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a u petak je održalo sedmu redovitu sjednicu. Na prijedlog Stručne službe Zavoda, Upravno vijeće usvojilo je odluku kojom visina premije osiguranja za 2023. iznosi 20 KM po osiguranoj osobi.

Obrazlažući odluku direktor Zavoda Rade Bošnjak istaknuo je kako bi se iznos premije osiguranja, prema preporuci SZO-a, trebao kretati u rasponu od 8 do 10% izvršenog rashoda iz obveznog zdravstvenog osiguranja po jednoj osiguranoj osobi u prethodnoj godini.

- Ako bismo primijenili ovu preporuku, cijena premije osiguranja u našoj županiji iznosila bi od 56 KM do 70 KM. Međutim, uvažavajući ekonomske i socijalne okolnosti kao i važnost dostupnosti premije osiguranja svim osiguranicima, unatoč riziku povećane potrošnje u zdravstvenim ustanovama, predložili smo da visina premije osiguranja, kao i prethodnih godina, bude 20 KM, što je 2,86% od ukupne potrošnje za zdravstvenu zaštitu po osiguranoj osobi u prethodnoj godini.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?