'ZASTAO JE I NASMIJEŠIO SE'

Predsjednik Milanović malo 'zaobišao' protokol, njegovu grešku komentirao i Šeparović

Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
18.02.2020.
u 13:12

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović je krenuo prema Zoranu Milanoviću kako bi pročitao tekst prisege, a koji je on trebao ponavljati, zastao je i nasmiješio se

Zoran Milanović svečano je pred predsjednikom Ustavnoga suda Miroslavom Šeparovićem prisegnuo za 5. predsjednika Republike Hrvatske, obvezavši se na vjernost Ustavu. No, Milanović je malo 'zaobišao' proceduru pa je nakon što je najavljena svečana prisega odmah počeo čitati tekst prisege. Šeparović koji je krenuo prema njemu kako bi pročitao tekst prisege, a koji je Milanović trebao ponavljati, zastao je i nasmiješio se prema uzvanicima. 

- Protokolom i dogovorom ja sam trebao reći da je Vlada raspisala izbore, kad su održani, koji su rezultati izbora i pozvati predsjednika da temeljem Ustava i zakona potpiše prisegu. Međutim, on je sam izrekao tekst prisege, što je bilo i dogovoreno, i ja ne vidim tu neki poseban problem. Bitno da je sve u skladu s Ustavom i zakonom - kazao je Šeparović dodajući da je za Ustavni sud najvažniji da se novi predsjednik pridržava onoga što je izrekao.
 

Video pogledajte OVDJE

Na pitanje što misli o rasprava o postojećim ovlastima predsjednika i eventualnim promjenama i uvođenjem novih, kazao je:

- To je stvar parlamenta i široke javne rasprave. Ja se kao predsjednik ustavnog suda zalažem za balans između svih dioba vlasti. Čini mi se da je u ovom trenutku ovaj sustav primjeren Republici Hrvatskoj.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?