Predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović posjetio SUM i sudjelovao na Kolegiju dekana

23.03.2023.
u 13:28

Uprava Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektorom prof. dr. Zoranom Tomićem primila je u posjet predsjednika Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine prof. dr. Dragana Čovića koji je tom prigodom sudjelovao na Kolegiju dekana te kroz razgovor pružio jasnu podršku radu Sveučilišta u Mostaru. Kolegij dekana redoviti je radni sastanak koji se održava s ciljem razmjene informacija o aktualnim procesima na Sveučilištu.

Na početku Kolegija Rektor Tomić se zahvalio predsjedniku Čoviću na svemu što čini za Sveučilište kako bi bilo moderno konkurentno i europsko Sveučilište te ga upoznao s aktualnim događanjima i daljnjim razvojem Sveučilišta, pripremama za nove akademske iskorake kao i iskoracima koji su do sada napravljeni.

Predsjednik Čović je istaknuo kako je Sveučilište i akademska zajednica prevažna za naše društvo, ističući kako svi projekti Sveučilišta u Mostaru, moraju biti usmjereni da  obrazovanje i znanost dobiju potrebne uvjete za daljnji razvoj, modernizaciju i širenje, kako bi pratili sve europske standarde. „Sveučilište u Mostaru mora jačati unutarnje kapacitete stalno tragajući za izvrsnošću. Nužno je da odgovori i na sve izazove i mogućnosti koji se nude na tržištu, a posebno na perspektivu koju pruža približavanju Bosne i Hercegovine Europskoj Uniji“, naglasio je akademik Čović.

Sveučilište trenutno radi na reviziji četverogodišnjih planova i programima studija svih ustrojbenih jedinica prema europskim standardima, dok SUM također očekuje redovita akreditacija Agencije za visoko obrazovanje i osiguranje kvalitete u Bosni i Hercegovini i međunarodna akreditacija Agencije za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske.

Na Kolegiju su istaknuta postignuća u području Informacijskih tehnologija kao i području međunarodne suradnje gdje su potpisani brojni sporazumi i EU projekti koji potvrđuju sveučilišnu vidljivost i prepoznatljivost u međunarodnom akademskom prostoru, a time se potvrđuje kako Sveučilište teži i ide ka europskim standardima i normama u daljnjem razvoju. Također, razgovaralo se o usvajanju nove strategije Sveučilišta za razdoblje 2023.-2030. kao i održavanju Humanitarne večeri za Zakladu SUM koja ima za cilj kroz druženje humanitarnog karaktera okupiti akademsku i društvenu zajednicu koja ima sluha za potrebite studente koji su zbog raznih životnih okolnosti ugroženi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?