za sutra

Predsjednica RS sazvala sastanak u vezi s uredbama sa zakonskom snagom u RS

Željka Cvijanović
05.04.2020.
u 20:54

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović organizirat će sutra sastanak na kojem će entitetski premijer Radovan Višković, ministar pravde Anton Kasipović i ministar unutarnjih poslova Dragan Lukač obrazložiti donošenje Prijedloga uredbe sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme izvanrednog stanja za teritoriju RS, kao i Prijedloga uredbe sa zakonskom snagom o prekršaju izazivanja panike i nereda.

Sastanku će, kako je najavljeno, nazočiti predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednik skupštinskih Odbora za ustavna pitanja Nedeljko Čubrilović te predsjednica Zakonodavnog odbora Dušica Šolaja.

Entitetska vlada je, 3.travnja, na drugoj izvanrednoj sjednici, prihvatila Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme izvanrednog stanja za teritoriju tog bh. entiteta i Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o prekršaju izazivanja panike i nereda te uputila ih predsjednici RS.

Ona, u skladu s ustavnim ovlastima, treba donijeti spomenute uredbe, jer u vrijeme izvanrednog stanja u RS-u ima ovasti za donošenje uredbi sa zakonskom snagom.

Donošenje narednih uredbi sa zakonskom snagom odvijat će se po istoj proceduri.

Izvanrendo stanje u RS uvedeno je usljed pojave koronavirusa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?