11. studenoga

Predavanje „Korupcija i zarobljena država“ na Sveučilištu u Mostaru

08.11.2019.
u 09:10

„Korupcija i zarobljena država“ tema je predavanja koje Sveučilište u Mostaru organizira u okviru kontinuirane edukacije o važnosti prevencije i borbe protiv korupcije u bosanskohercegovačkom društvu, a održat će ga eminentni stručnjaci s toga područja, Ivana  Korajlić, izvršna direktorica Transparency International BiH i Marko Vujić, voditelj pravne pomoći te organizacije. Predavanje će se održati 11. studenoga 2019. u 11.30 sati u amfiteatru Gabrijel Jurkić Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Sveučilište u Mostaru među prioritetima svoga djelovanja ima poticanje studenata, nastavnika i opće društvene zajednice na kritičko promišljanje i kontinuirano djelovanje usmjereno k društvenome razvitku, stoga u svojim aktivnostima vezanim za borbu protiv korupcije organizira i ovo predavanje kojim će se otvoriti niz tema koje propituju različite pojavne oblike korupcije, uzroke, moguće kazne i  jelokupnu legislativu kojom se sankcionira takvo ponašanje.

Eksperti koji će održati prvo predavanje je usmjereno k djelotvornoj borbi protiv korupcije, u ovoj akademskoj godini, su Ivana Korajlić, diplomirani komunikolog i MSc korporativnog komuniciranja koja već više od 11 godina radi u Transparency International BiH, trenutno kao izvršna direktorica. Posebna joj je specijalizacija vladavina prava i borba protiv korupcije. 

U predavanju će sudjelovati i Marko Vujić, ekspert za pravnu pomoć Transparency International BiH, gdje već osam godina radi na poslovima komunikacije s građanima putem linije za besplatnu prijavu korupcije i pružanje pravnih savjeta, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru. 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?