Stožera civilne zaštite Neum

Poziva se u posjet Neumu uz poštivanje epidemioloških mjera

neum
03.07.2020.
u 07:26

Pod presjedanjem zapovjednika Stožera civilne zaštite općine Neum, načelnika općine Neum dr. med. Živka Matuška, održana je redovita sjednica Stožera civilne zaštite, gdje se razgovaralo o aktualnom stanju u općini Neum u svezi pojave koronavirusa (COVID-19).

Preporuča se građanima i turistima da se poštuju mjere socijalne distance, redovito pranje i dezinfekcija ruku i dezinfekcije u prostorijama gdje se skupljaju i rade veće grupe ljudi, te korištenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru, kao i drugih preporuka Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

Provedeno je testiranje osoba potencijalno ugroženih nekoliko puta. Jučer je testirano 17 osoba. Zaposlenici Doma za starije i nemoćne osobe, te zaposlenici dječjeg vrtića Neum. Svi nalazi su negativni. 

Prema važećoj odluci zabranjene su posjete Domu za starije i nemoćne.

Stožer civilne zaštite općine Neum je ocijenio pozitivno dosadašnje aktivnosti svih uključenih na provedbi sprječavanja širenja koronavirusa (COVID-19). Obzirom da je trenutna epidemiološka i sigurnosna situacija zadovoljavajuća pozivamo sve da posjete Neum uz obvezno poštivanje epidemioloških mjera.

Odgovorni smo za ono što radimo, ali i za ono što ne radimo. Svačiji rad je otvoren za preispitivanje. Moramo provoditi epidemiološke mjere zaštite, sačuvati Neum i turizam u Neumu, priopćeno je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije