hnž

Potpora održivom povratku-uručeno 78 ugovora

21.08.2019.
u 13:30

U sklopu Programa potpore održivom povratku, u kojem su sredstava udružili Vlada Hercegovačko-neretvanske županije putem Uprave za prognane i izbjegle i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, danas je u Gradskoj vijećnici Mostara uručeno 78 ugovora ukupne vrijednosti 356.482 KM.

Ugovore su korisnicima uručili dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Edin Ramić, federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice i Kemal Isaković, direktor Uprave za prognane i izbjegle HNŽ.

„Svjesni smo kako godinama nakon ratnih sukoba i dalje postoje brojni problemi s kojima se vi povratnici susrećete. Nakon vrijednih projekata obnove porušenih domova, postalo je potpuno jasno kako istinskog povratka nema bez integriranja povratnika i raseljenih osoba u lokalnu zajednicu. Bez radnoga mjesta, školovanja djece, zdravstvene skrbi - nema perspektive i šanse za ostanak i razvitak. Stoga je program poput ovoga, u sklopu kojega ćemo danas uručiti ugovore bitne za upošljavanje i samoupošljavanje u poljoprivredi, od iznimnog značaja“, kazao je predsjednik Herceg.

Pojasnivši kako je riječ o osobama koje su aplicirale na Javni poziv Federalnog ministarstva za program potpore održivog povratka  „Potpora upošljavanju/ samoupošljavanju povratnika u poljoprivredi u 2018. i 2019. godini“ ministar Ramić dodao je kako se ugovori odnose na dodjelu poljoprivrednih strojeva, mehanizacije i priključaka, potom dodjelu opreme za proizvodnju u poljoprivredi i dodjelu građevinskog materijala za obnovu i izgradnju stajskih i gospodarskih objekata.

 „Uz to, riječ je o dodjeli financijskih sredstava za realiziranje samostalnih projekata u poljoprivredi, kao što su nabava sitne i krupne stoke, strojeva, opreme i repromaterijala za održivost poljoprivrednog domaćinstva, te nabavu pčelinjih društava i slične namjene“, kazao je ministar Ramić.

Inače, istaknuto je kako se radi o povratnicima s područja Grada Mostara, te općina Stolac, Čapljina, Jablanica, Ravno, Konjic i Prozor-Rama.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?