sarajevo

Potpisani sporazumi o suradnji s općinama Čapljina, Kalesija i Banovići

13.12.2018.
u 13:45

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je u Sarajevu s općinskim načelnicima potpisao Sporazum o suradnji na implementaciji podprojekata o zatvaranju kolektivnih i alternativnih smještaja na području općina Čapljina, Kalesija i Banovići te Aneks Sporazuma za Općinu Živinice, priopćeno je iz resornog federalnog ministarstva.

Ovim sporazumom planirani su izgradnja novih stambenih objekata na području općina Čapljina i Kalesija, s ukupno 121 stambenom jedinicom, te sanacija postojećih stambenih objekata na trima lokacijama Općine Banovići, s ukupno 30 stambenih jedinica. Aneks Sporazuma za Općinu Živinice podrazumijeva izmjenu lokacije predviđene za izgradnju stambenog objekta sa 43 stambene jedinice.

Riječ je o realizaciji projekta zatvaranja kolektivnih i alternativnih smještaja - CEB II čiji je implementator Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

- Ukupna planirana vrijednost podprojekata, potpisanim Sporazumom u općinama Čapljina, Kalesija i Banovići, iznosi oko 4,5 milijuna eura, od čega kreditno zaduženje iznosi skoro 3,5 milijuna, a iznos od milijun eura je doprinos općina. Taj doprinos jedinica lokalne zajednice ogleda se u osiguranju zemljišta, dozvola, investicijsko-tehničke dokumentacije te potrebnih suglasnosti za priključenje na komunalnu infrastrukturu, kao i usluge nadzora nad izvođenjem radova - kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Izgradnjom i sanacijom objekata u ove četiri općine planirano je osiguranje smještaja za ukupno 553 osobe.

- Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica poduzelo je sve potrebne radnje na iznalaženju neophodnih financijskih sredstava te provelo procedure za dobijanje suglasnosti Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i kreditora - CEB Banke. Izgradnja i sanacija stambenih objekata u ovim općinama će se financirati iz rezervnih sredstava koja su bila na raspolaganju u okviru Projekta CEB II te od ušteda nastalih na ranije realiziranim podprojektima - zaključio je ministar Ramić.

Potpisivanjem današnjeg sporazuma nastavljaju se planirane aktivnosti na provođenju projekta CEB II koji je namijenjen zatvaranju kolektivnih i alternativnih smještaja u Federaciji BiH.                       

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije