Vijeće ministara

Ponovno odbijen prijedlog Hrvata da se usvoji državni proračun

28.11.2022.
u 15:02

I na danas održanoj sjednici Vijeća ministara BiH nije bilo političke podrške za prijedlog hrvatskih ministara da se razmatra  Nacrt Proračuna institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu, koji je nužan preduvjet da bi se proveo Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama u institucijama BiH, koji je Parlamentarna skupština BiH usvojila tijekom ove godine. Po drugi put ministri iz drugih stranaka nisu podržali materijal Ministarstva financija i trezora BiH, a koji kao jedini cilj ima održavanje financijske stabilnosti države, a što je jedan od važnih preduvjeta svakog planiranja ekonomskih tijekova u idućoj godini. Zbog takvog ignorantskog odnosa i sustavnog ignoriranja prijedloga Hrvata koji kao jedini cilj imaju napredak države, hrvatski su ministri bili prinuđeni  ne podržati predloženi dnevni red te tako dati do znanja kolegama iz drugih stranaka kako borba za interese BIH, svih njenih naroda i građana, kao i gospodarstva u cjelini nema alternativu.

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda nedavno je naglasio je da je nužno da se svi proračuni u BiH donose do kraja godine te da je Ministarstvo financija i trezora BiH završilo svoj dio posla jer predstoje neodložne obveze koje se mogu završiti samo usvajanjem proračuna.

Ministar Bevanda je tada dodao kako očekuje da se ovaj proces pomjeri s mrtve točke kako bi se neometano nastavilo financijsko poslovanje institucija BiH koje imaju brojne zahtjeve.

Inzistiranjem na poštivanju jasno utvrđenih pravila i rokova kada je riječ o financijskoj stabilnosti države hrvatski su politički predstavnici još jednom dokazali kako su najveći zagovaratelji napretka Bosne i Hercegovine prema standardima koji vrijede u suvremenim demokratskim društvima i modernim ekonomijama. Stoga posebno ohrabruje činjenica da je njihov zahtjev za usvajanje proračuna na svim razinama u tekućoj godini postao dio službene agende na osnovi koje će se ustrojavati vlasti u državi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?