Nakon izbora za predsjednika na Saboru HDZ-a BiH

Čović: Moramo se okrenuti budućnosti, rasterećeni prošlošću i pragmatično djelovati

06.05.2023.
u 14:20

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović na XIV. izbornom Saboru HDZ-a BiH podnio je izvješće o svome radu u razdoblju od 2019. do  2023. godine

Obraćajući se na Saboru, novi stari predsjednik HDZ-a BiH zaključio je da se "moramo okrenuti budućnosti, rasterećeni prošlošću i pragmatično djelovati kako bi rješavali probleme ispred".

- Moramo graditi BiH po mjeri svih onih koji je vole i žele kao takvu. Koji vide smisao graditi svoju domovinu. Moramo biti dio modernog svijeta, rasterećeni okova prošlosti ali ponosni na vrijeme koje smo prošli u zadnjih tridesetak godina i Domovinskoga rata te braniti dostojanstvo naših branitelja. Trebamo se okrenuti budućnosti i pragmatično djelovati kako bi rješavali probleme ispred sebe, ne prekosutra i, to je smisao ovog izvješća - podvukao je Čović.

Podsjetio je da je implementiran najveći dio općih izbornih rezultata 2022., izabrano Vijeće ministara i Vlada F BiH te da je ostalo izabrati par županijski vlada za koje je uvjeren da će biti izabrani za mjesec dana, kada je u pitanju Hercegbosanska i Hercegovačko-neretvanska županija te Županija Središnja Bosna.  

-Pokušaj prikazivanja rada u četiri godine je težak i sumnjam da bi stalo u tisuću stranica s obzirom da bi, možda, ključne riječi u te protekle 4 godine bile turbulentnost, potpuna nekontrola procesa promjena koje su došle, a prepoznaju se kroz pandemiju koronavirusa i 'cunami' kroz recesiju i inflaciju i, na kraju agresiju na Ukrajinu koji su nas vratili unazad 30 -ak godina razaranja- istaknuo je Čović.

Podsjetio je da su HDZ BiH i sve stranke HNS-a osudili agresiju u Ukrajini.

-Vrlo jasno smo i nedvosmisleno kazali da ćemo pratiti sve ono što radi onaj i kome se želimo vrlo brzi integracijski pridružiti - EU i zbog toga bi naša politika, promišljanje tog dijela sigurnosne i vanjske politike bila politika EU – kazao je  Čović.

Podvukao je još jednom kako je suradnja unutar Hrvatskog narodnog sabora strateška.

-To je naše zajedništvo. HNS je očuvao političku poziciju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i uvjeren sam da će upravo HNS i dalje biti predvodnik svih pozitivnih političkih procesa u  BiH - kazao je Čović.

Dodao je kako će suradnja s partnerima, predstavnicima druga dva naroda u BiH i svih građana iz Federacije BiH, biti mnogo intenzivnija nego što je bila do sada.

Siguran sam da će biti s punim povjerenjem, vjerodostojna, iskrena, kako smo zapisali u našim dokumentima. Trebamo raditi svaki dan, mnogo više nego dosad, da pokušamo izbrisati sve negativne učinke vlasti u protekle četiri godine“, naglasio je Čović.

Na koncu je izrazio uvjerenje da sve što se radi radi se za dobro svakog žitelja Bosne i Hercegovine.

 -Opredijeljeni smo za pojedinca. Želimo štititi svoj narod do kraja. Želimo izgraditi našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Pozivam vas na snagu zajedništva u svim našim institucijama, a osobito kroz Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH -  poručio je Čović.   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije