SARAJEVO

Počela sjednica Zastupničkog doma PFBiH

30.11.2021.
u 10:33

Počela je sjednica Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, 27. redovita, koja se oržava u Sarajevu, u hotelu Hills na Ilidži.

U odnosu na ranije najavljeni, dodatno je za dnevni red predložena informacija vezana za štrajk rudara rudnika u Federaciji Bosne i Hercegovine te za njihove zahtjeve istaknute tijekom aktualnog prosvjeda.

- Što se tiče rudara, prvo smo dobili inicijativu premijera Federacije BiH Fadila Novalića, a poslije i stranačke inicijative da se održi izvanredna sjednica o onome što je proizvelo prosvjede rudara. Zaključio sam da bi bilo prihvatljivo da Informaciju u vezi sa štrajkom rudara rudnika u Federaciji uvrstimo kao jednu od prvih točaka dnevnog reda ove redovite sjednice Zastupničkog doma. Svakako, na ovoj sjednici će se razmatrati Izvješće o radu JP Elektroprivrede BiH i Informacija u vezi problema s izgradnjom Bloka 7 te će se upotpuniti slika vezano za ukupan energetski sektor i poziciju rudara – izjavio je  Feni predsjedavajući Doma Mirsad Zaimović.

Među drugim najavljenim točkama dnevnog reda su Informacija Vlade FBiH o epidemiološkoj situaciji, Informacija o implementaciji Projekta izgradnje brze ceste Sarajevo-Goražde, dionice Tunel Hranjen – Faza - 1, kao i Informacija o Pravilniku o dinamici zamjene fiskalnih sustava u Federaciji BiH.

Prijedlozi zakona o građevinskom zemljištu te o izmjenama Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije, kao i Zakona o sukobu interesa u organima vlasti u FBiH, također su među predloženim točkama dnevnog reda ove sjednice. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije