sigurniji promet

'Počela je školska godina' u Širokom Brijegu

21.10.2021.
u 20:36

"Počela je školska godina" naziv je redovite prometno-preventivne akcije koja je u četvrtak održana u Širokom Brijegu s ciljem sigurnijeg odvijanja prometa i zaštite djece na prometnicama. 

Akciju je organizirao Auto-moto klub (AMK) "Široki Brijeg" u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP) Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) i Prvom osnovnom školom u Širokom Brijegu.

"Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje kako bi svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinijeli sigurnijem odvijanju prometa i smanjenju rizika od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca", navode organizatori.

Učenici osnovnih škola ugrožena su skupina sudionika u prometu, stoga im je pružena edukacija o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoreni su na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obratno.

U svrhu provedbe akcije AMS u BiH izradio je prigodne letke za vozače i učenike kojima su upozorili vozače na početak školske godine i povećan broj djece na prometnicama, a učenike (one najmlađe) savjetovali kako se pravilno i sigurno ponašati u prometu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?