statistika

Plaće u Njemačkoj: Objavljeno u kojim su gradovima najveće, a u kojima najmanje plaće

placa
07.12.2019.
u 18:19

Najveće prosječne plaće su u Stuttgartu, Münchenu, Düsseldorfu i Hamburgu, a najmanje u Leipzigu, Dresdenu, Duisburgu

Prema statistici koju je objavio njemački portal Merkur.de, prosječna plaća u Njemačkoj za zaposlene s punim radnim vremenom iznosi 2.860 eura bruto.

Podaci njemačkog portala za statistiku Statista pokazuju kako je prosječna neto plaća iznosi oko 1.890 eura mjesečno. Prema njihovim podacima, plaće žena i muškaraca su i dalje različite; muškarci u prosjeku zarađuju 22 posto više u odnosu na svoje radne kolegice.

Muškarci koji rade puno radno vrijeme zarađuju u prosjeku 3.960 eura mjesečno u bruto iznosu. Žene koje rade puno radno vrijeme zarađuju 3.330 eura u bruto.

Najveće prosječne plaće su u Stuttgartu, Münchenu, Düsseldorfu i Hamburgu, a najmanje u Leipzigu, Dresdenu, Duisburgu, objavio je Merkur.

Plaće u Njemačkoj stalna su tema građana Njemačke, ali i Hrvata u domovini. Portali i agencije se redovito bave statistikama na ovu temu.  Tako je njemački Deutsche Welle nedavno donio tekst u kojem ističe kako “Nijemci nerado govore o svojim plaćama”,

Nijemci pitanje kolike su im plaće smatraju indiskretnim i nerado odgovaraju na njega. Statistike, pak, govore da je prosječna mjesečna bruto plaća u Njemačkoj 2018. iznosila oko 2.950 eura, prenosi Fenix magazin

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije