Vijeće ministara BiH

Plaće u institucijama BiH i u idućoj godini ostaju iste

ilustracija
18.07.2018.
u 17:04

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva financija i trezora, donijelo je na današnjoj sjednici pojedinačne odluke o visini osnovice za obračun plaće te o visini regresa za godišnji odmor zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za 2019. godinu.

Visina osnovice za obračun plaće zaposlenim u institucijama BiH za 2019. godinu od 475,69 KM  i regres koji iznosi 300 KM zadržani su na nivou iz 2018. godine u skladu s Politikom Vijeća ministara BiH o ograničavanju javne potrošnje na plaće i naknade zaposlenih u institucijama BiH iz 2016. godine.

Na prijedlog Ministarstva financija i trezora, Vijeće ministara BiH je donijelo i Odluku o usvajanju politike plaća i naknada u institucijama Bosne i Hercegovine za razdoblje 2019 - 2022. godine.

Politika plaća i naknada u institucijama Bosne i Hercegovine će prevashodno biti vezana za fiskalnu strategiju koja, pored ostalog, obuhvata svođenje javnih rashoda u realne okvire i smanjenje sudjelovanja ukupnih javnih izdataka u BDP-u, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?