Naslovnica Vijesti

Pendeš na sastanku Američko-jadranske povelje u Zagrebu

12. srpnja 2018. u 16:35 0 komentara 28 prikaza
Foto: Fena

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sudjelovat će sutra na sastanku Američko-jadranske povelje (A5) u Zagrebu kojim će predsjedati ministar odbrane Republike Hrvatske Damir Krstičević i ministar obrane Crne Gore Predrag Bošković.

Povod sastanka je službeni posjet američkog ministra obrane Jamesa Mattisa Republici Hrvatskoj, gdje će se tom prilikom okupiti ministri obrane i visoki predstavnici država članica Američko-jadranske povelje, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Na sastanku će se razgovarati o prisutnosti Sjedinjenih Američkih Država na prostoru jugoistoka Europe, koracima koje je potrebno poduzeti u cilju ubrzanja integracije preostalih država aspirantica iz jugoistočne Europe u NATO, sigurnosnoj situaciji u regiji, te pravednijoj raspodjeli obrambenih izdvajanja između SAD-a i Europe.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.