Večernjakov pečat

Pečat privukao pozornost milijunskoga auditorija

Stojan Lasić
20.05.2017.
u 07:00

Nakon što je predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić pročitao posljednje ime na manifestaciji “Večernjakov pečat” i nakon što je Osobom godine u BiH proglašen gospodarstvenik podrijetlom iz Modriče Marko Pipunić, stavljena je točka na “i” 16. Večernjakova pečata, izbora osoba godine u BiH. Večernjakov pečat tako se još jednom dokazao kao prvorazredni društveni događaj, a istaknute osobe koje su sudjelovale na brojnim događajima u Europi i svijetu tvrde da tako organiziranu i tako uspješnu manifestaciju nigdje nisu vidjele. Program je tijekom cijele večeri oduševljavao javnost. Prvo je gradski Orkestar Stolac zasvirao, a onda je krenuo defile mažoretkinja iz Mostara, Gruda i Tomislavgrada ulicom od zgrade Večernjega lista do zgrade Kosače. U dvorani HD “Herceg Stjepan Kosača” čekale su ih Širokobriješke mažoretkinje.

Glamur crvenog tepiha

Crvenim tepihom već od 20 sati prolazile su brojne poznate osobe. Televizijske, novinske, radijske, portalske ekipe uzimale su izjave. Sve je prštalo od glamura i fantastičnog raspoloženja. Gibonni, Nedžad Salković, Goran Karan, Giuliano od reda su bili oduševljeni kompletnom scenografijom Večernjakova pečata, a premda su prošli svjetske dvorane, ne skrivaju kako Večernjakov pečat u organizaciji svima može parirati, a mnogima i biti primjer. Na pozornici Pečata sve je ponovno bilo spektakularno. Raniji Večernjakovi pečati bili su najbolja pozivnica svima koji su željeli gledati manifestaciju, a kada se u obzir, uz BHRT i HRT, uzmu ostale televizijske i radijske postaje koje su prenosile Večernjakov pečat, publika je bila višemilijunska, što će se potvrđivati i u idućim danima kada su već najavljene snimke Večernjakova pečata na televizijama koje ga nisu izravno prenosile. Večernjakov pečat ponovno je probudio emociju kod ljudi. U kategoriji “Ponos BiH” za humanista je nagrađen predsjednik Udruge “Fra Mladen Hrkać” Ivo Soldo, čija udruga pomaže tisućama ljudi iz BiH koji se liječe u inozemstvu. Zatim su za uspjeh godine priznanje dobili supružnici Memagić. Osim što zapošljavaju mnoge kao vlasnici tvrtke Alma Ras, Đemal Memagić se kao načelnik općine Olovo odrekao plaće u korist studenata, a supruga Almasa sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama. Za pothvat godine priznanje je primio slijepi mladić polumaratonac Mustafa Mehić koji je istaknuo kako želi BiH predstavljati i na Paraolimpijskim igrama.

Govori i poruke

Svojim govorima svi pobjednici dali su pečat Večernjakovu pečatu, od sportašice Amine Kajtaz, preko naše gore lista Gorana Marića, pa sve do nositelja europskih vrijednosti i Osobe godine Marka Pipunića. Pečat je događaj broj jedan u BiH, i to je stav onih koji su mu preksinoć nazočili u prepunoj Kosači, ali i brojnih pred malim ekranima. Milijuni su gledali spektakl iz Mostara. Poruke su obišle svijet.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije