Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Pašteta od čvaraka – namaz za istinske čvarkoljupce

26. studenoga 2020. u 11:57 0 komentara 764 prikaza

Iskustvo uživanja u grickanju čvaraka sa malo domaćeg kruha i luka dobiva apsolutno novu dimenziju kada se napravi pašteta od čvaraka. Čvarci, ta originalna hrvatska delikatesa kojom zamirišu prvi valovi zime kada krenu svinjokolje, fini su sami po sebi. Naravno, ako volite čvarke...

 | Autor :

Pašteta od čvaraka

POTREBNO:

300 g čvaraka
2 jaja
6 kiselih krastavčića
sol
papar
ljuta crvena paprika

 | Autor :

 | Autor :

 | Autor :

PRIPREMA:

1. Čvarke, kuhana jaja i krastavčiće samljeti što sitnije ili na mašinu za mljevenje mesa ili usitniti u blenderu.

2. Dodavati postepeno začine po želji. Malo soli, malo papra i začinske crvene paprike. Ako volite ljuto, dodajte malo čilija. I to je u biti to. Sve skupa dobro promiješajte da masa postane kompaktna, pospremite u kutiju s poklopcem u hladnjak.

3. Pašteta od čvaraka najbolje prija poslužena na šnitama domaćeg kruha uz malo luka. 

Dobar tek!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.