Recepti

Pašteta od čvaraka – namaz za istinske čvarkoljupce

26.11.2020.
u 11:57

Iskustvo uživanja u grickanju čvaraka sa malo domaćeg kruha i luka dobiva apsolutno novu dimenziju kada se napravi pašteta od čvaraka. Čvarci, ta originalna hrvatska delikatesa kojom zamirišu prvi valovi zime kada krenu svinjokolje, fini su sami po sebi. Naravno, ako volite čvarke...

Pašteta od čvaraka

POTREBNO:

300 g čvaraka
2 jaja
6 kiselih krastavčića
sol
papar
ljuta crvena paprika

PRIPREMA:

1. Čvarke, kuhana jaja i krastavčiće samljeti što sitnije ili na mašinu za mljevenje mesa ili usitniti u blenderu.

2. Dodavati postepeno začine po želji. Malo soli, malo papra i začinske crvene paprike. Ako volite ljuto, dodajte malo čilija. I to je u biti to. Sve skupa dobro promiješajte da masa postane kompaktna, pospremite u kutiju s poklopcem u hladnjak.

3. Pašteta od čvaraka najbolje prija poslužena na šnitama domaćeg kruha uz malo luka. 

Dobar tek!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?