Savjet

Pametna rješenja kako se riješiti insekata u kući

15.08.2018.
u 13:16

 

Zbog ljetnjih vrućina većina drži otvorene prozore kako bi se prostorija što lakše ohladila, zato na zidovima i po kući često možemo naći razne insekte koji nesmetano uđu unutra i kojih se veoma teško rješavamo. Ipak, postoji nekoliko načina koji vam mogu pomoći da smanjite prisustvo dosadnih napasnika.

1. Ne ostavljajte im večeru

Nakon svakog kuhanja obrišite kompletnu kuhinju, sto na kojem ste ručali i nikako ne zaboravite na štednjak. Također, obvezno obrišite i med koji vam ponekad procuri iz tegle, jer je to idealan mamac za mrave. Hranu za kućne ljubimce držite na policama.

2. Popravite slavine

Popravite sve slavine u kući iz kojih vam kaplje ili curi voda jer barice koje tu nastaju bubama djeluju kao prave oaze koje rado posjećuju.

3. Prigušite svjetlo

Uvečer ugasite ili prigušite svjetlo jer komarce, mušice i leptire svjetlost posebno privlači.

4. Ne gomilajte smeće

Vreće smeća koje ostavljate ispred vrata dobro zavežite i odmah bacajte u kontejner i pokupite sve otpatke i ostatke hrane koje vaši kućni ljubimci ostavljaju po dvorištu jer su to idealna mjesta na koja se insekti skupljaju, a na taj način im pravite "dobrodošlicu" za ulazak u vaš dom.

5. Zakrpite rupe

Pokušajte pronaći i zakrpiti sve rupe oko kuće i na kući jer ćete na taj način spriječiti ulazak buba u prostorije i zidove.

6. Istresite vrećicu od usisavača

Usisavanjem ćete se svakako rešiti pauka, mrava i žohara na koje naiđete, ali nemojte zaboraviti baciti ili istresti vrećicu iz usisavača kako te male napasti ne bi izašle iz njih i ponovo se vratile tamo gdje žive u vašem stanu.

7. Obratite se profesionalcima

Ako vaše metode ne uspiju, uvijek se možete obratiti profesionalnim službama za dezinfekciju i deratizaciju, koje će riješiti vaše probleme.

Komentara 1

Avatar Feral
Feral
13:46 15.08.2018.

Jak vam je taj savjet da se obratimo profesionalcima.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije