vlatka martinović:

Pacijentima ćemo osigurati nove lijekove

lijekovi
10.05.2018.
u 18:00

Vodstvo Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine održalo je sastanak s vršiteljicom dužnosti ravnatelja Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje Federacije BiH Vlatkom Martinović, piše Večernji list BiH.

Sastanak je organiziran u sklopu inicijative “Jačanje suradnje institucija s istim i sličnim ciljnim skupinama na razini BiH, a u cilju bolje zaštite javnog zdravlja stanovništva Bosne i Hercegovine pod sloganom “Mi štitimo vaše zdravlje”.

Domaćini u Agenciji bili su ravnatelj Agencije Aleksandar Zolak, pomoćnica ravnatelja Odjela za lijekove Biljana Tubić te pomoćnik ravnatelja Odjela za pravne i opće poslove Mladen Čančarević.

Predstavnici spomenutih institucija razgovarali su o aktualnim temama i usuglasili su aktivnosti iz djelokruga svojih nadležnosti na kojima će raditi, a u cilju bolje dostupnosti lijekova i medicinskih sredstava i bolje zdravstvene zaštite stanovništva u BiH.

- Podržavamo projekt koji za cilj ima kvalitetniju i pravodobnu zaštitu zdravlja stanovništva BiH. Suradnja ovih dviju institucija od iznimne je važnosti za što bolju dostupnost lijekova potencijalnim korisnicima i, unatoč ograničavajućim sredstvima, trudit ćemo se osigurati dostupnost najnovijih lijekova za naše osiguranike. Nadamo se kako će u budućnosti biti više projekata na kojima ćemo surađivati na dobrobit stanovništva BiH - izjavila je nakon sastanka Vlatka Martinović.

– Nama je u cilju neposredniji kontakt sa svim institucijama kako na državnoj tako i na entitetskoj razini, koje primarno djeluju u smjeru zaštite javnog zdravlja stanovništva.

- Projekt je osmišljen upravo s tim ciljem, da izbjegnemo suvišne administrativne formalnosti i ubrzamo postupak kako registracije tako i općenito, nabave novih terapija, ali i onih koje su već dostupne na našem tržištu primjenjujući praksu neposrednog kontakta i razmjene informacija s predstavnicima spomenutih institucija - kazao je Aleksandar Zolak, ravnatelj Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH. Inače, zdravstvo u BiH ima stalne probleme s nabavom pojedinih vrsta lijekova, osobito citostatika, jer je tržište premalo i kao takvo nije prioritet velikim farmaceutskim kućama. Trenutačno se traže načini kako ovaj problem premostiti i osigurati da pacijenti u svakom trenutku mogu primiti potrebnu terapiju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?