Gračanica

Oživili bebu staru tek tri dana, majka je dovela bez znakova života

23.01.2021.
u 18:24

Zahvaljujući liječnicima Hitne pomoći u Gračanici, beba stara tek tri dana uspješno je reanimirana. Naime, u Službu hitne medicinske pomoći u Gračanici, u četvrtak ujutro majka je donijela novorođenče rođeno prije samo tri dana koje nije davalo znakove života.

Nakon 15-minutne reanimacije gračanički su liječnici bebi uspjeli vratiti životne funkcije, beba je oživjela, a maleno je srce ponovno počelo kucati.

Prema informacijama dobivenim iz Službe hitne medicinske pomoći Gračanica, beba je upućena na daljnje zbrinjavanje u Univerzitetski klinički centar u Tuzli i izvan je životne opasnosti. Tim Službe hitne medicinske pomoći Gračanica, koji je novorođenče uspješnom intervencijom vratio u život, na čelu s liječnikom Amirom Bajrićem, medicinskim tehničarima Amrom Selmanović, Nedimom Rešidbegovićem, Medinom Džananović i Edahom Brkićem, ponosan je na plač bebe koji je značio sve, srce je počelo kucati i beba je živa, a svi u toj zdravstvenoj ustanovi, ali i cijela Gračanica, ponosni su na heroje u bijelim kutama, prenosi Dnevnik.ba.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?