TKO BI REKAO

Ovo su neke stvari koje možda cijelo vrijeme radite krivo, a da niste ni svjesni

16.09.2019.
u 14:45

Znate li zašto četkice za zube imaju šarene niti ili zašto bi se antiperspirant trebao nanositi navečer?

Neke proizvode koristimo krivo cijelo vrijeme, dok određeni predmeti mogu imati dodatnu namjenu za koju mnogi ne znaju. Evo o čemu se radi.

Kutija od krumpirića 

Obično kartonske kutije od krumpirića koji se naručuju u restoranima brze prehrane uvijek izgledaju slično. Jedna strana im je uvijek veća i polukružnog je oblika. Ako se pitate zašto je to tako, postoji određeni razlog. Taj dio služi da bi se na njega stavio kečap. 

Drobilica za češnjak 

Mnogi ovaj predmet koriste na način da prvo ogule češnjak, ali to nije potrebno. Može se samo ubaciti cijeli režanj, zajedno s ljuskom i drobilica će učiniti svoje. 

Četkica za zube 

Četkica za zube ima šarene niti kako bi se upozorilo da se mora promijeniti nakon određenog vremena. Točnije, kada se šareni dio izgubi, vrijeme je za novu četkicu.

Dezodorans 

Stručnjaci kažu kako bi se antiperspirant trebao nanositi nakon večernjeg tuširanja. Na ovaj način će sastojci maksimalno djelovati, a pore će se zatvoriti.

Punjenje mobitela 

Stručnjaci kažu kako je najbolje puniti mobitel tek kada je baterija na 10 posto ili manje i isto tako je poželjno da ga se isključi čim je pun. Ovako se produljuje život baterije pametnog telefona. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?