ISTRAŽIVANJE OTKRILO

Ovo je jedina stvar koja vam je potrebna za rješavanje bračnih svađa

Shutterstock
17.09.2017.
u 12:47

Ako vam bračni partner/ica nije jedina osoba na svijetu koju imate, onda bi vaše svađe i svađice trebali puno lakše podnijeti

Nakon što prođe razdoblje 'medenog mjeseca', stvari u braku znaju postati gadne. 

Malo je parova koji se u početku braka ne svađaju jer sama činjenica da ste počeli sve svoje dijeliti s drugom osobom dovoljno je stresna sama po sebi. No, ako vam bračni partner/ica nije jedina osoba na svijetu koju imate, onda bi vaše svađe i svađice trebali puno lakše podnijeti.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Teksasu otkrili su, naime, kako osobe koje imaju bliske prijatelje i članove obitelji lakše podnose bračne probleme od onih koji nemaju. U istraživanju su proučavali razinu kortizola, hormona koji je povezan s razinom stresa na stotinu novovjenčanih parova, a koji su morali voditi dnevnik o svojim svađama.

Otkrili su kako nije bitno koliko prijatelja i bliskih članova obitelji sudionici imaju, nego kakvi su ti odnosi. Oni koji su imali samo nekoliko bliskih prijatelja i članova obitelji lakše su podnosi konflikte.

– Nekoliko jako dobrih prijatelja važni su za preživljavanje bračnih problema – rekla je voditeljica istraživanja Lisa Neff.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?