Problemi s nadutošću?

Ovih sedam čajeva će pomoći

04.05.2020.
u 17:36

Ako je nadutost za vas problem, to bi mogao biti znak ozbiljnijih probavnih tegoba. Za mnoge ljude to je često rezultat prebrze prehrane ili jedenja hrane koju je teže probaviti. Tada vam može pomoći čaj

Nadutost je prouzročena nakupljanjem plina ili zraka u želudcu, a često dovodi do bolova i natečenog trbuha, piše MbgFood.

Ako je nadimanje za vas problem, to bi mogao biti znak ozbiljnijih probavnih tegoba. Međutim, za mnoge ljude to je često rezultat prebrze prehrane ili jedenja hrane koju je teže probaviti. U tom slučaju kod takvih simptoma pomažu i čajevi.

1. Čaj od đumbira
Đumbir pomaže pri probavljanju hrane i radu probave. Đumbir pomaže pri nadimanju, mučninama i bolovima u trbuhu. Uz to, on povećava pokretljivost želudca, što znači da pomaže hrani da se kreće kroz probavni trakt.

2. Čaj od mente
Topla šalica čaja od mente više nego opušta vaš um. Menta opušta probavni sustav.

3. Čaj od komorača
Čaj od komorača pomaže kod nadutosti. Slično kao i kopriva, komorač olakšava mišiće probavnog trakta. Osim što pomaže u probavi, komorač je izvrstan nakon obroka, jer može pomoći u smanjenju lošeg zadaha. 

4. Čaj od korijena maslačka
Enzimske reakcije u tijelu koje nastaju kao posljedica konzumiranja maslačka mogu pomoći u poticanju probave i tako olakšavaju nadimanje. Maslačak djeluje i kao prirodni diuretik povećavajući učestalost mokrenja, što u nekim slučajevima može pomoći smanjiti nadimanje.

5. Zeleni čaj
Za ljude koji čaj piju uobičajeno, čini se da zeleni čaj ima najveće zdravstvene koristi, a čak je povezan i s manjim rizikom od srčanih bolesti i drugim uzrocima smrtnosti. Uz te zdravstvene koristi, zeleni čaj može imati i pozitivne učinke na gastrointestinalni sustav. On smiruje mnoge probavne smetnje i napuhanost.

6. Čaj od kamilice
Kamilica, iako se obično smatra čajem za vrijeme spavanja, može također pomoći u probavi i smanjiti nadimanje opuštajući probavni sustav. Zapravo, jedno istraživanje kaže da se kamilica koristi i za liječenje različitih probavnih smetnji, uključujući probavne smetnje, proljev i grčeve u želucu.

7. Čaj od kurkume
Kurkuma je biljka narančaste boje koja je poznata po svojim ljekovitim prednostima. Konkretno, poznat je po svojim antioksidacijskim svojstvima, koja mogu pomoći u smanjenju upale i nelagode u probavi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?