Interaktivne radionice

Otvoren poziv za sudjelovanje u programu međureligijskog dijaloga u Mostaru

31.03.2023.
u 12:54

Udruženje mladih NEOS, u suradnji s Vijećem mladih Grada Mostara i Narodnom bibliotekom Mostar, organizira program Međureligijski dijalog kroz umjetnost i simboliku religija.

Poziv za prijavu na sudjelovanje otvoren je za sve mlade osobe starosne dobi od 15 do 26 godina. Zainteresirani se mogu prijaviti do četvrtka 6. travnja do 11 sati na linku.

Kroz interaktivne radionice s gostujućim predavačima/cama razgovarati će se o umjetnosti koja je protkana kroz sve religije. Neke od tema koje će se obrađivati u okviru programa su arhitektura sakralnih objekata, kaligrafija, duhovna glazba (uz izvođenja uživo), kana (privremene tetovaže).

S obzirom da se program realizira za vrijeme posta pravoslavaca, katolika i muslimana poslije jedne od radionica organizirati će se i zajednička večera (iftar) gdje će staviti fokus na to kako je post važan te kako utječe na vjernike.

U drugom dijelu programa sudionici će posjetiti bogomolje u Mostaru, gdje će imati priliku razgovarati s vjerskim predstavnicima, najavili su organizatori.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije