NEPROVJERENE GLJIVE

Otrovnim pečurkama sa pijace u Šapcu otrovalo se devet osoba, u teškom su stanju

04.10.2022.
u 20:28

U Srbiji se devet osoba otrovalo nakon što su jeli pečurke koje su kupili na tržnici u Šapcu, prenosi Klix.ba. Osam pacijenata, među kojima cijela jedna obitelj, je trenutačno u Beogradu na liječenju i u teškom stanju.

VMA je jučer navela da su pacijenti iz Šapca gljive nabavili kod neovlaštenog trgovca i konzumirali ih, misleći da je riječ o rudnjačama i lisičarkama, kao i to da su gljive bile polomljene i da ih je bilo najmanje tri vrste, što otežava prepoznavanje piše Telegraf.

Nakon toga je šabačka policija uhitila M. G. (72) zbog sumnje da je u prethodnih nekoliko dana na pijaci u Šapcu prodavala gljive od kojih je više osoba zadobilo simptome trovanja.

"Ženska osoba iz Šapca starosti 57 godina primljena je sa znacima amanitinskog (faloidinskog) sindroma u teškom stanju, sa izraženim gastrointestinalnim tegobama i porastom enzima jetre od 100 posto. Četvoročlana obitelj iz Šapca, također je primljena sa znacima amanitinskog (faloidinskog) sindroma, svi sa gastrointestinalnim tegobama i lezijom jetre. Odmah su započete mjere intenzivnog liječenja, uključujući ekstrakorporalne mjere detoksikacije, hepatoprotektive, N-acetil cistein i druge simptomatske i suportivne mere. Ženska osoba iz Beograda ima gastrointestinalni sindrom i boljeg je općeg stanja", rekli su sa VMA o stanju pacijenata navodeći kasnije da je žena iz Beograda otpuštena iz bolnice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije